Overige video's

Gegrilde pikante burgers met sla en kruidenmayonaise

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
61 g
14 g

Bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de kruidenmayonaise.
  2. Voeg zout, peper, de chilipoeder, het ei en het paneermeel of het broodkruim bij het gehakt. Meng goed en vorm er 4 platte burgers van.
  3. Scheur de slabladeren iets kleiner en spoel ze af.
  4. Bestrijk de hamburgers met de helft van de olie.
  5. Rooster ze in een hete grillpan of koekenpan aan beide kanten, afhankelijk van de dikte, 5-7 minuten. Keer ze af en toe om.
  6. Meng de rest van de olie met het citroensap, zout en peper en besprenkel de sla ermee.
  7. Serveer de burgers met de sla en de kruidenmayonaise.

Bereidingstip

De hamburgers kun je natuurlijk ook op de barbecue bereiden. Lekker met gebakken aardappelen of friet.

Variatie

Neem voor een slankere versie magere kwark in plaats van mayonaise of halvanaise. Bak eens 2 uien, in ringen gesneden, voor bij de burgers.

Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
61 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.