Overige video's

Gegrilde ossenhaas met wortel-komkommersalade

4 gemiddeld lunch, voorgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Vezels 4 g
Zout 3,4 g

Bereiden

  1. Klop een dressing van de sojasaus, de vissaus, rietsuiker, rode peper, teentje knoflook en het limoensap.
  2. Bestrijk de ossenhaas met de olie en bestrooi met zout en peper. Verhit een grillpan op middelhoge stand en rooster hierin het vlees rondom in circa 5 minuten goudbruin.
  3. Neem uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat even staan. Kook intussen de eieren halfzacht, laat ze schrikken in koud water en pel ze.
  4. Verwarm in een (steel)pan de sojasaus met de suiker, azijn en zoveel water dat de eieren net onder staan. Voeg zodra de suiker is opgelost de eieren toe en kook die op een lage stand nog 10 minuten mee.
  5. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en schaaf of snijd de komkommer in linten. Meng de komkommer, taugé, wortel en munt in een schaal.
  6. Snijd de ossenhaas in dunne plakken en verdeel met de eieren over de salade. Besprenkel de salade met 4 eetlepels van de dressing.

Wijnadvies

Bij dit recept past heel goed een rode wijn met een beetje fris vanwege de salade, zoals een licht gekoelde I Am Pinot Noir.

Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Vezels 4 g
Zout 3,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.