Overige video's

Gegrilde Mexicaanse maiskolf - Elote

Zo’n hele maiskolf voelt meteen al lekker zomers. Hier vind je een handig recept voor de klassieke gegrilde Mexicaanse maiskolf. Ook lekker op de barbecue!
Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
6 g
Vezels 4 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Kook de maiskolven circa 5 minuten voor. Laat goed uitlekken en dep droog. Verhit een grillpan op een hoge stand. Bestrijk de maiskolven rondom met olijfolie en leg ze in de hete grillpan. Rooster aan alle kanten, tot ze mooi gaar zijn en er zwarte puntjes ontstaan.
  2. Meng intussen de zure room met de mayonaise, 1 eetlepel limoensap en een flinke snuf zout. Bestrijk de warme maiskolven met het roommengsel. Bestrooi met de feta en koriander. Besprenkel naar smaak met extra limoensap.

Bereidingstip

Bereid deze gegrilde maiskolf ook eens op de barbecue.

Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
6 g
Vezels 4 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.