Overige video's

Gegrilde medaillon van kabeljauw met salie-courgettebeignet

4 moeilijk klein gerecht, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 1,3 g

Voorbereiden

Dep de vis goed droog en bestrooi rondom met peper. Rol de zijkant van de vis in 2 plakjes spek en steek vast met een cocktailprikker. Klop alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en zet tot gebruik in de koelkast.

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Klop voor het beignetbeslag de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door elkaar.
  2. Klop het eiwit stijf. Klop de eidooier en het mineraalwater door de bloem.
  3. Spatel het eiwitschuim langzaam door het beslag. Verhit de olie in een hapjespan tot 180ºC.
  4. Meng de courgette met de salie en breng op smaak met zout en peper. Schep de groente door het beslag en laat met behulp van 2 eetlepels kleine porties in de olie glijden.
  5. Frituur de beignets in een paar minuten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Leg intussen de vis op een ingevet rooster op de barbecue en gril rondom circa 2 minuten per kant.
  6. Serveer de vismedaillons met een paar beignets en de saus. Lekker met een plakje gegrilde citroen en extra salie.

Wijnadvies

Combineer dit recept met een fris en fruitige Terrazzano Verdicchio.

Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.