Overige video's

Gegrilde kipsalade met kikkererwten en smokey ketchup

4 gemiddeld hoofdgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g

Bereiden

  1. Kook de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  2. Meng de ingrediënten voor de ketchup en houd apart. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bestrijk met 2 eetlepels olijfolie. Bestrijk de paprika's ook met 2 eetlepels olijfolie.
  3. Rooster de kipfilets op de barbecue of grill gaar en goudbruin en rooster de paprika's tot ze beetgaar zijn. Snijd de kipfilet en paprika's in repen.
  4. Meng de geroosterde paprika met de sperziebonen, kikkererwten, peterselie, citroensap en de rest van de olijfolie. Serveer de kipfilet erop en de smokey ketchup erbij.

Bereidingstip

Vervang de kipfilet in dit recept door kipdijfilet en de sperziebonen door sugarsnaps of peultjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.