Overige video's

Gegrilde kip met geroosterde kerriekrieltjes en spinaziesalade

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Vezels 5 g
Zout 1 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kipfilets in gelijke stukken en sla ze iets platter.
  2. Meng de helft van de olie met de kipkruiden en bestrijk de kip hiermee. Schud de krieltjes op een bakplaat om met de kerrie, paprikapoeder en een snuf zout. Meng alles goed met de rest van de olie.
  3. Rooster de krieltjes hoog in de oven in circa 20 minuten knapperig. Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
  4. Verhit een grillpan en gril hierin de kipfilets om en om in 10-15 minuten gaar, afhankelijk van de dikte. Meng de dressing naar smaak met de spinazie en uienringen en maal wat zout en peper erover.
  5. Bestrooi de salade met de amandelen en serveer met de gegrilde kipfilet en kerriekrieltjes.

Bereidingstip

Iets meer tijd? Maak je eigen honing-mosterddressing. Schud 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel honing, 1 theelepel mosterd en 3 eetlepels olijfolie in een schoon potje goed door elkaar tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Vezels 5 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.