Overige video's

Gegrilde kabeljauw met stiltonboter
Gegrilde kabeljauw met stiltonboter
(1)

Gegrilde kabeljauw met stiltonboter

Barbecueën is meer dan alleen vlees grillen. Gril ook eens vis op de barbecue! Zoals deze kabeljauw.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
11 g
Vezels 3 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Steek de barbecue aan.

Bereiden

  1. Kook de aardappels beetgaar in water met zout. Bestrijk met 2 eetlepels olijfolie en wikkel in aluminiumfolie. Pof de aardappels circa 20 minuten op de barbecue. Meng intussen de kaas met de boter en bieslook. Houd apart.
  2. Wrijf de vis in met grof gemalen peper. Giet 2 eetlepels olijfolie over de vis en gril op de barbecue in circa 5 minuten gaar. Dit gaat het makkelijkst met een speciale visklem.
  3. Meng intussen de mosterd, azijn en sjalot. Giet al roerend de rest van de olie erbij. Giet al roerend 1-2 eetlepels water erbij en meng de dressing met de sla.
  4. Leg de vis op een bord en schep een flinke eetlepel stiltonboter erop. Serveer met de groene salade en een gepofte aardappel.

Bereidingstip

Meng de boter ook eens met groene kruiden, knoflook of specerijen. Of gebruik eventueel gorgonzola voor een iets mildere kaassmaak.

Wijnadvies

Schenk bij dit recept wit met de bijzondere Bourgogne Chardonnay van Marillier Père & Fils. Toch liever rood? Kies dan de Pinot Noir van dezelfde producent en schenk licht gekoeld.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
11 g
Vezels 3 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.