Overige video's

Gegrilde herfstgroentesalade met ricotta

4 gemiddeld voorgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Leg de courgette, aubergine, pompoen, tomaatjes en knoflook op een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olie, zout en peper.
  3. Leg de ricotta op de andere bakplaat. Zet de ricotta boven en de groenten onder in de oven. Gril de ricotta circa 20 minuten en de groenten circa 30 minuten goudbruin in de oven. Laat even afkoelen.
  4. Verwijder de schil van de geroosterde knoflook, prak de pulp fijn met een vork en meng dit met de rest van de olie, balsamicoazijn en honing tot een dressing.
  5. Meng de gegrilde groenten met de rucola en leg op een bord. Verdeel de ricotta en pompoenpitten erover en besprenkel met de dressing.
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.