Overige video's

Gegrilde groene asperges

2 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Dunne asperges hoeven niet geschild te worden. Dikke asperges bij voorkeur wel.
  2. Bestrijk de asperges met de olijfolie en leg ze naast elkaar in de pan. Gril ze in circa 8 minuten beetgaar. Draai ze tijdens het grillen regelmatig om.
  3. Bak ondertussen de plakjes bacon knapperig uit in een droge koekenpan.
  4. Leg ze op het bord en leg de warme knapperige plakjes bacon erbovenop. Garneer met hazelnoten.

Bereidingstip

Besprenkel met 2 theelepels (witte) truffelolie of notenolie voor een extra verrassende smaak.

Variatie

Vervang de bacon door dungeschaafde plakjes Parmezaanse of oude kaas.

Wijnadvies

Kies voor een volle Chileense of Australische semillon-chardonnay. Als je dit gerecht als een hapje serveert, probeer dan eens een mooie fino of amontillado (medium-dry) sherry.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.