Overige video's

Gegrilde garnalen met courgettesalade
Gegrilde garnalen met courgettesalade
(5)

Gegrilde garnalen met courgettesalade

Dit courgettehapje maak je razendsnel klaar. Lekker bij de borrelplank of als amuse. Serveer met een frisse witte wijn.
Categorie hapje
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 165 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 1 g

Voorbereiden

Steek de barbecue aan. Schil de courgette met een dunschiller in dunne linten, circa de helft van de breedte van de courgette. Meng met de ui, 2 eetlepels olijfolie, munt, rode peper en citroensap. Meng goed, breng op smaak met een flinke snuf zout en houd apart. Laat de courgette in minimaal 20 minuten marineren en zacht worden.

Bereiden

  1. Meng de garnalen met de knoflook en overige olijfolie. Rijg ze aan spiesjes en gril circa 2 minuten aan beide kanten op de barbecue.
  2. Rol de gemarineerde courgette­ linten met een vork op, leg op een (amuse)lepel en leg op elk bergje een garnaal.

Wijnadvies

Een Chileense Indomita Sauvignon Blanc met frisse tonen van verse groene kruiden en citroen combineert perfect met gegrilde garnalen van de barbecue.

Voedingswaarde p.p.
Energie 165 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.