Overige video's

Gegrilde entrecote met wortelpuree en paddenstoelenjus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 0,4 g

Voorbereiden

- Ver van tevoren: bereid de kerstwijn (zie recept elders op boodschappen.nl) - Dag van tevoren: maak de wortelpuree. - Op de dag zelf: snipper de ui. - Snijd de paddenstoelen in stukken. - Snijd de bosui in ringen.

Bereiden

  1. Neem het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg het vijfkruidenpoeder toe en fruit even mee. Voeg de wortel en sinaasappelsap toe en kook afgedekt gaar. Pureer daarna.
  3. Verhit de rest van de olie en bak hierin de paddenstoelen op een hoge stand 3 minuten aan. Voeg de bosui toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Blus de paddenstoelen af met de wijn en runderfond en breng aan de kook.
  4. Verhit intussen een grillpan en bestrooi het vlees met zout en peper. Gril het vlees aan beide kanten in 2-3 minuten rosé. Serveer de entecotes met de wortelpuree en paddenstoelenjus.

Bereidingstip

Vervang het vijfkruidenpoeder in dit recept eventueel door wat kaneel en/of kruidnagelpoeder.

Wijnadvies

Vanwege de paddenstoelenjus smaakt met name een lekkere ‘herfstige' Sensas Pinot Noir goed bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.