Overige video's

Gegrilde bloemkool met coleslaw

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
3 g
Vezels 7 g
Zout 1,5 g

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Blancheer de bloemkool circa 3 minuten.
  2. Snijd de bloemkool in 2 dikke plakken en wrijf in met de sojasaus en olijfolie. Rooster de bloemkool op de barbecue in circa 15 minuten aan beide kanten gaar.
  3. Meng intussen de ingrediënten voor de coleslaw door elkaar, houd wat limoensap apart. Meng de mayonaise met de sesamolie en een scheutje limoensap.
  4. Breek de bloemkool in grove stukken. Verdeel de bloemkoolstukken over 4 kommetjes, met de coleslaw ernaast. Besprenkel met de mayonaise en serveer direct.

Bereidingstip

Zo'n speciale klem voor het grillen van bijvoorbeeld vis is ook heel handig om bloemkool te barbecueën: zo draai je de plakken een stuk makkelijker om en vallen ze niet tussen het rooster.

Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
3 g
Vezels 7 g
Zout 1,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.