Overige video's

Gegrilde biefstuk met lauwwarme sperziebonensalade en ovenfriet

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
3 g
Vezels 9 g
Zout 0,8 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Bestrijk de biefstukken rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verdeel de frietjes over de bakplaat en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven goudbruin.
  3. Kook intussen de sperziebonen in circa 10 minuten beetgaar. Meng de ansjovis met de rest van de olijfolie en het citroensap. Schep de rucola, sperziebonen en kappertjes erdoor en breng op smaak met peper.
  4. Verhit een grillpan op middelhoge stand en gril de biefstukken aan beide kanten 2 minuten. Neem de biefstukken uit de pan en houd even warm onder een stuk aluminiumfolie.
  5. Neem de frietjes uit de oven en serveer met de biefstuk en salade. Lekker met aioli of knoflooksaus.

Bereidingstip

Door vlees wat platter te slaan, wordt het dunner en gelijkmatiger van dikte. Zo gaart het sneller en zit je eerder aan tafel! Leg het vlees tussen twee stukjes vershoudfolie en sla er een paar keer hard op met een koekenpan.

Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
3 g
Vezels 9 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.