Overige video's

Gegrilde banaan met pistacheroom
Gegrilde banaan met pistacheroom
(1)

Gegrilde banaan met pistacheroom

Een toetje met bananen is altijd een goed idee. Heb je hele rijpe bananen over? Gebruik ze dan voor dit dessert. Lekker met zelfgemaakte pistacheroom.
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
16 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Rooster de pistachenoten circa 5 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat op een bord afkoelen. Hak 1 eetlepel fijn en houd apart.
  2. Maal de rest van de pistachenoten in de keukenmachine met de vanillesuiker, 1 eetlepel suiker en de roomkaas tot een grove, romige structuur. Klop de room met de rest van de suiker stijf.
  3. Spatel eerst een deel van de pistacheroom rustig door de slagroom tot dit goed is gemengd en spatel dan de rest erdoorheen. Zet afgedekt in de koelkast. Verwarm de ovengrill.
  4. Snijd de bananen met schil in de lengte door. Leg ze op een bakplaat en bestrijk het snijvlak met boter. Zet een paar minuten onder de grill. Serveer warm met de pistacheroom en bestrooi met de fijngehakte pistachenootjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
16 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.