Overige video's

Gegrilde auberginerolletjes met tonijnsalade
Gegrilde auberginerolletjes met tonijnsalade
(1)

Gegrilde auberginerolletjes met tonijnsalade

Categorie hapje, amuse, voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Voorbereiden

Snijd de aubergines in de lengte in gelijkmatige plakken van een halve centimeter dik. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie, bestrooi licht met zout en leg ze naast elkaar in een enkele laag op een groot bord. Leg er een vel vershoudfolie op en dan weer een laag aubergineplakken. Dek af met vershoudfolie, leg er een plank op met wat gewicht (een paar blikken bijvoorbeeld) en laat ze 30 minuten zo staan. Op deze manier wordt het vruchtvlees van de aubergine zacht en kunt je de plakken beter grillen.

Bereiden

  1. Vet de aubergineplakken in met olie. Verhit de pan en gril de plakken aubergine in 3 tot 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
  2. Meng de tonijn met mayonaise, crème fraîche, kappertjes en peterselie en breng op smaak met zwarte peper.
  3. Leg wat sla op elke aubergineplak, schep er een eetlepel tonijn op en rol de plak over de breedte op. Presenteer de rolletjes op kleine bordjes.

Bereidingstip

U kunt de aubergine ook oprollen samen met dun gesneden plakken verse tonijn of rosé gebraden kalfsvlees en een flinke dot mascarpone.

Variatie

Door het grillen krijgt de aubergine een volle, beetje rokerige smaak. Combineer gegrilde aubergine ook eens met wat gerijpte balsamicoazijn en geschaafde Pecorino (Italiaanse schapenkaas). Is Pecorino moeilijk verkrijgbaar, gebruik dan Parmezaanse kaas of overjarige Hollandse boerenkaas.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.