Overige video's

Gegrilde aubergine met oosterse dressing

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 125 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g
Vezels 4 g
Zout 1,1 g

Voorbereiden

Snijd de aubergines in ronde plakken van circa 1 cm dik. Bestrooi ze lichtjes aan beide kanten met zout en leg tussen keukenpapier. Leg een snijplank erbovenop en verzwaar met iets. Laat zo 30 minuten rusten. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en houd apart. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Steek de barbecue aan.

Bereiden

  1. Veeg de plakken aubergine schoon en bestrijk ze aan beide kanten met olie. Gril op de barbecue aan beide kanten goudbruin.
  2. Leg de warme plakken aubergine op een schaal en verdeel de dressing, bosui en sesamzaadjes erover.

Bereidingstip

Deze gegrilde aubergine smaakt lekker bij gegrilde zalm.

Voedingswaarde p.p.
Energie 125 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g
Vezels 4 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.