Overige video's

Gegrilde aubergine met dukkah en couscous

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
4 g

Voorbereiden

Rooster voor de dukkah de hazelnoten, sesam-, komijnzaad en koriander circa 3 minuten in een droge koekenpan tot het mengsel begint te geuren. Laat even afkoelen, voeg de tijm toe en mix het geheel grof in een keukenmachine. Voeg het zout toe, schep in een kommetje en houd apart.

Bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, komijn en kerrie 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes, een glas water, zout en peper toe en laat pruttelen.
  2. Bestrijk intussen de plakken aubergine aan beide kanten met olijfolie. Verhit een grillpan en gril hierin de plakken aubergine rondom tot er mooie strepen ontstaan.
  3. Meng intussen de couscous en abrikozen in een kom en bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer los en breng op smaak met 4 eetlepels olie en zout.
  4. Leg een plak aubergine op een bord. Schep hier wat tomatensaus en rucola op en leg er weer een plak aubergine bovenop. Herhaal dit tot de aubergine op is. Sluit af met nog wat tomatensaus en besprenkel met de yoghurt.
  5. Bestrooi met de dukkah en serveer met de couscous.

Wijnadvies

Poème Syrah-Grenache.

Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.