Overige video's

Gegrilde aubergine met couscous en yoghurtsaus

Op zoek naar een couscous recept met lekker veel groenten? Ga dan voor deze gegrilde aubergine met couscous en yoghurtsaus. Als je wil, kun je nog wat feta toevoegen. Dit gerecht staat snel op tafel!
Voedingswaarde p.p.
Energie 850 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
10 g
Vezels 10 g
Zout 0,1 g
Print

Bereiden

  1. Meng in een kom de couscous met de rozijnen, 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout. Schenk 100 ml kokend water erover en laat circa 5 minuten afgedekt staan.
  2. Bestrijk intussen de plakken aubergine met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verhit de grillpan op middelhoge stand en gril de plakken aubergine aan beide kanten, tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  3. Meng de knoflook met de yoghurt en tweederde van de munt. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  4. Serveer de gegrilde aubergine met de couscous en de yoghurtsaus. Bestrooi met de pijnboompitten en de overige munt.
Voedingswaarde p.p.
Energie 850 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
10 g
Vezels 10 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappen magazine 31-08-2020
Olijfolie, pijnboompitten en (volle) Griekse yoghurt zijn calorierijke ingrediënten, alles bij elkaar opgeteld kom je dan aan deze voedingswaarde.
Linda 30-08-2020
Ik heb eigenlijk een vraag, hoe komen jullie aan de 850 kcal?