Overige video's

Gegrilde asperges met chorizo en salsa verde
Gegrilde asperges met chorizo en salsa verde
(2)

Gegrilde asperges met chorizo en salsa verde

Ieder jaar kijken we weer uit naar witte asperges. Maak eens een frisse salade met witte asperges. Een eitje erbij kan natuurlijk niet ontbreken. Eet smakelijk!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
8 g
Vezels 3 g
Zout 2 g

Bereiden

  1. Maal voor de salsa de knoflook, kruiden, kappertjes, augurk en eventueel ansjovis grof in de keukenmachine. Voeg de mosterd, azijn en olijfolie toe en mix tot een groene saus. Breng op smaak met zout, peper en eventueel meer azijn of olie.
  2. Snijd de eieren door en wip de dooiers eruit. Hak het eigeel en eiwit apart van elkaar tot fijn kruim. Snijd het harde uiteinde van de asperges.
  3. Verhit 1 theelepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de chorizo op een lage stand uit. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de grillpan. Bestrijk de asperges met olie en rooster in porties om en om, tot er bruine streepjes ontstaan en ze beetgaar zijn.
  4. Leg de gegrilde asperges op een schaal en lepel de salsa verde erover. Bestrooi met de chorizo en het eierkruim.

Wijnadvies

J. Meyer Pinot Blanc is een echte aspergewijn en combineert ook nog eens goed met de salsa verde. Een uitstekende keuze bij de gegrilde asperges met chorizo en salsa verde.

Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
8 g
Vezels 3 g
Zout 2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.