Overige video's

Gegratineerde zuurkoolschotel met mango en geitenkaas
Gegratineerde zuurkoolschotel met mango en geitenkaas
(6)

Gegratineerde zuurkoolschotel met mango en geitenkaas

Heb je een keer zin in iets anders dan gewone zuurkoolstamppot? Maak een gegratineerde zuurkoolschotel uit de oven! De zoete tegenhanger mango en de romigheid van de geitenkaas smaken er extra lekker bij.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
23 g
Vezels 10 g
Zout 2,8 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 50 gram boter en stoof hierin de zuurkool 5-6 minuten. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar in water met zout. Giet af en stamp met de rest van de boter, zout en peper tot een smeuïge puree.
  2. Meng de mango, rozijnen en kruiden door de zuurkool. Schep het zuurkoolmengsel in de ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met een dun laagje paneermeel. Zet de schaal circa 25 minuten in het midden van de oven, tot de zuurkoolschotel lichtbruin is.

Bereidingstip

Vervang de mango in dit recept door ananas.

Neem geraspte belegen kaas in plaats van geitenkaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
23 g
Vezels 10 g
Zout 2,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.