Overige video's

Gegratineerde zoete-aardappelpuree met geitenkaas en hazelnoten

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
16 g
Vezels 6 g
Zout 1,2 g
Hoofdingrediënten Zoete aardappel (105)

Bereiden

  1. Kook de aardappelblokjes in water met zout in circa 10 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de aardappelblokjes terug in de pan en stamp met de melk en boter tot een gladde puree. Breng op smaak met nootmuskaat en zout en peper.
  3. Klop het ei erdoor en schep de puree over in de ovenschaal. Verdeel de geitenkaas en tijmblaadjes erover en bestrooi met de hazelnoten.
  4. Gratineer de puree in het midden van de oven in circa 20 minuten goudgeel. Lekker met gegrilde kip en een frisse salade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
16 g
Vezels 6 g
Zout 1,2 g
Hoofdingrediënten Zoete aardappel (105)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.