Overige video's

Gegratineerde witte asperges

Als ze in het seizoen zijn dan kun je niet genoeg asperges eten. Probeer deze asperges met een laagje kaas maar eens.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
14 g
Vezels 3 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de asperges en verwijder de stugge onderkanten. Kook de asperges in een grote pan in circa 8 minuten beetgaar.
  2. Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en bak circa 1 minuut op middelhoge stand. Voeg vervolgens de melk al roerend langzaam toe en blijf roeren. Breng op smaak met flink zout en peper en roer tot de saus romige en wat dikker is.
  3. Neem de pan van de warmtebron, rasp wat citroenschil erboven en voeg 2 eetlepels citroensap toe. Roer tweederde van de kaas en de bieslook erdoor.
  4. Leg de asperges in een ovenschaal en giet de bechamelsaus eroverheen. Bestrooi met de overige kaas en broodkruim en gratineer circa 25 minuten in de oven, tot de kaas en broodkruimels goudbruin en knapperig zijn. Bestrooi met wat extra citroenrasp en de rest van de bieslook. Serveer direct.

Bereidingstip

Lekker met aardappels en een salade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
14 g
Vezels 3 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.