Overige video's

Gegratineerde venkel-koolschotel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
22 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (110) Chinese kool (27)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pluk het grone van de venkelknollen en houd het apart. Snijd de knollen in plakken. Kook de venkel 3 minuten in water met zout, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  2. Doe hetzelfde 1 minuut met de kool.
  3. Leg in elk ingevet ovenschaaltje een laag aardappel. Verdeel daarover 1/3 deel van de kaas en leg daarop een laag kool, daarop weer 1/3 kaas met daarop de venkel.
  4. Roer de crème fraîche los met een beetje peper. Verdeel dit over de venkel en strooi de rest van de kaas erover.
  5. Zet de schaaltjes 25 minuten in het midden van de oven. Strooi het venkelgroen er voor het serveren over.

Bereidingstip

Ook lekker als bijgerecht voor 8 personen. Serveer de schotel dan bijvoorbeeld bij een omelet of bij witvis.

Variatie

Vervang Chinese kool door ijsbergsla. Deze wordt niet geblancheerd. Neem in plaats van blauwe kaas kruidenroomkaas.

Wijnadvies

In de Nava Real Rueda valt een zweempje venkel te bespeuren en daarom sluit deze mooi aan. Maar met Eco Balance Sauvignon Blanc wordt het ook genieten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
22 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (110) Chinese kool (27)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.