(114)

Gegratineerde tortillachips met zoete aardappel, mais en bonen
Het is gegarandeerd smullen met deze vegetarische nachoschotel met tortillachips, zoete aardappel, mais en bonen. Zelfgemaakte guacamole kan niet ontbreken. Eet smakelijk!
Gegratineerde tortillachips met zoete aardappel, mais en bonen
Het is gegarandeerd smullen met deze vegetarische nachoschotel met tortillachips, zoete aardappel, mais en bonen. Zelfgemaakte guacamole kan niet ontbreken. Eet smakelijk!
- 4 zoete aardappels (geschild, in blokjes)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blikje mais (uitgelekt, à 200 g)
- 1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
- 1 blikje kidneybonen (uitgelekt, à 200 g)
- 250 gram trostomaten (in blokjes)
- 200 gram tortillachips naturel
- 1 potje tacosaus
- 200 gram zure room
- 100 gram oude kaas (geraspt)
- 2 eetlepels koriander (grof gehakt)
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Kook de aardappelblokjes circa 5 minuten voor en giet ze af. Verhit de olijfolie en bak hierin de aardappelblokjes krokant. Schep de mais, rode peper, kidneybonen en tomaten erdoor en roerbak 3-4 minuten.
- Schep dit mengsel in een ovenschaal. Verdeel de tortillachips erover met daarop schepjes tacosaus en zure room. Bestrooi met de kaas en zet circa 10 minuten in de oven, tot de kaas licht gesmolten is. Bestrooi voor het serveren met de koriander.
Bereidingstip
Neem crème fraîche voor dit recept in plaats van zure room.
Vervang de koriander door bosui.
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 725 kcal |
Koolhydraten | 76 g |
Eiwit | 19 g |
Vet Waarvan verzadigd |
36 g 17 g |
Vezels | 12 g |
Zout | 2,7 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 1 van 2021
Reviews
Eef
20-05-2022
Heerlijk vegetarisch gerecht dat snel klaar is en veel groenten bevat.
De kinderen hebben ervan genoten. Als je van pittig eten houdt, raad ik je aan om nog wat chilivlokken of -poeder toe te voegen, want de smaak is erg mild.
De porties zijn goed en het recept klopt helemaal.
Dit gaan we vaker eten!
De kinderen hebben ervan genoten. Als je van pittig eten houdt, raad ik je aan om nog wat chilivlokken of -poeder toe te voegen, want de smaak is erg mild.
De porties zijn goed en het recept klopt helemaal.
Dit gaan we vaker eten!
Eef
20-05-2022
Heerlijk vegetarisch gerecht dat snel klaar is en veel groenten bevat.
De kinderen hebben ervan genoten. Als je van pittig eten houdt, raad ik je aan om nog wat chilivlokken of -poeder toe te voegen, want de smaak is erg mild.
De porties zijn goed en het recept klopt helemaal.
Dit gaan we vaker eten!
De kinderen hebben ervan genoten. Als je van pittig eten houdt, raad ik je aan om nog wat chilivlokken of -poeder toe te voegen, want de smaak is erg mild.
De porties zijn goed en het recept klopt helemaal.
Dit gaan we vaker eten!
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 4 zoete aardappels (geschild, in blokjes)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blikje mais (uitgelekt, à 200 g)
- 1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
- 1 blikje kidneybonen (uitgelekt, à 200 g)
- 250 gram trostomaten (in blokjes)
- 200 gram tortillachips naturel
- 1 potje tacosaus
- 200 gram zure room
- 100 gram oude kaas (geraspt)
- 2 eetlepels koriander (grof gehakt)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Kook de aardappelblokjes circa 5 minuten voor en giet ze af. Verhit de olijfolie en bak hierin de aardappelblokjes krokant. Schep de mais, rode peper, kidneybonen en tomaten erdoor en roerbak 3-4 minuten.
- Schep dit mengsel in een ovenschaal. Verdeel de tortillachips erover met daarop schepjes tacosaus en zure room. Bestrooi met de kaas en zet circa 10 minuten in de oven, tot de kaas licht gesmolten is. Bestrooi voor het serveren met de koriander.
Bereidingstip
Neem crème fraîche voor dit recept in plaats van zure room.
Vervang de koriander door bosui.
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Eef
20-05-2022
Heerlijk vegetarisch gerecht dat snel klaar is en veel groenten bevat.
De kinderen hebben ervan genoten. Als je van pittig eten houdt, raad ik je aan om nog wat chilivlokken of -poeder toe te voegen, want de smaak is erg mild.
De porties zijn goed en het recept klopt helemaal.
Dit gaan we vaker eten!
De kinderen hebben ervan genoten. Als je van pittig eten houdt, raad ik je aan om nog wat chilivlokken of -poeder toe te voegen, want de smaak is erg mild.
De porties zijn goed en het recept klopt helemaal.
Dit gaan we vaker eten!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 725 kcal |
Koolhydraten | 76 g |
Eiwit | 19 g |
Vet Waarvan verzadigd |
36 g 17 g |
Vezels | 12 g |
Zout | 2,7 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 1 van 2021