Overige video's

Gegratineerde pastaschotel met bloemkool
Gegratineerde pastaschotel met bloemkool
(25)

Gegratineerde pastaschotel met bloemkool

Het perfecte recept om te maken met restjes pasta. Zo hoef je pasta niet weg te gooien en heb je in een handomdraai een lekkere pastaschotel op tafel staan.
Categorie hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 700 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
31 g
Vezels 5 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Kook de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken. Meng de slagroom met de knoflook en de helft van de geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Meng de macaroni en bloemkool in de ovenschaal. Giet het slagroommengsel erover en schep goed door.
  3. Maal in de keukenmachine het brood met de olijfolie en een snuf zout tot fijne kruimels. Meng de overige kaas erdoor en bestrooi de pasta ermee. Bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Bestrooi met de peterselie.

Bereidingstip

Door de neutrale smaak van dit recept is het een ideaal gerecht voor kinderen die niet zo van groenten houden. Voeg eventueel nog wat tomaatjes toe.

Overgebleven pasta en oud brood zijn perfect voor dit recept.

Vervang de bloemkool (deels) door broccoli.

Voedingswaarde p.p.
Energie 700 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
31 g
Vezels 5 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.