Overige video's

Gegratineerde mosselen

4 eenvoudig hapje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
10 g
Hoofdingrediënten Mossel (43) Prei (208)

Bereiden

  1. Maak de mosselen schoon. Kook ze met de ui, prei, bladselderij en witte wijn circa 6 minuten of tot ze open zijn.
  2. Verwijder de bovenste schelp. Snijd de mosselen los en leg ze in de onderste schelp.
  3. Verwarm de ovengrill. Verdeel de room over de mosselen.
  4. Meng het paneermeel of broodkruim met het paprikapoeder, de peterselie en geraspte kaas. Strooi dit mengsel over de mosselen.
  5. Zet ze niet te dicht onder de ovengrill en gratineer ze in circa 2 minuten goudbruin.

Bereidingstip

Vervang de helft van de peterselie door dille.

Zet de schelpen met demosselen op een laagje (zee)zout op een schaal zodat ze stevig staan.

Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
10 g
Hoofdingrediënten Mossel (43) Prei (208)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.