Overige video's

Gegratineerde mosselen met spek

Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Stoom de mosselen open en laat ze afkoelen. Verwijder de lege schelpen en leg de gevulde schelpen op een bakplaat.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten op een lage stand. Voeg het spek toe en bak enkele minuten. Blus af met de wijn en laat 1 minuut koken. Schep in een kom en meng de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper.
  3. Rooster het brood droog, maar niet bruin en verkruimel het.
  4. Verdeel het spekmengsel met aanhangend vocht over de mosselen en bestrooi met het broodkruim.
  5. Verwarm de ovengrill en gratineer de mosselen vlak voor het serveren even lichtbruin.
Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.