Overige video's

Gegratineerde mosselen met pesto

4 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
7 g
Vezels 2 g
Zout 2,3 g

Bereiden

  1. Controleer de mosselen. Verwijder openstaande mosselen die na een tik tegen het werkvlak niet sluiten. Verwarm de oven voor op 220ºC of zet de ovengrill aan.
  2. Kook de mosselen met de bosui en wijn afgedekt 6-7 minuten tot de schelpen openstaan.
  3. Schep de mosselen uit de pan. Verwijder één schelphelft, haal de mosselen los van de schelp en leg ze terug in de schelpen.
  4. Maal het brood met de citroenrasp, -sap, pesto, knoflook en olijfolie tot een dikke pasta. Verdeel deze pasta over de mosselen en bestrooi met de kaas.
  5. Bestrooi een bakplaat met een laag grof zeezout en leg de mosselen erop. Gratineer circa 8 minuten in de oven of 2-3 minuten onder de grill.

Bereidingstip

Vervang de pesto in dit recept door 1 eetlepel gehakte dille.

Neem geraspte emmentaler in plaats van Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
7 g
Vezels 2 g
Zout 2,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.