Overige video's

Gegratineerde mosselen met krokant spek

4 gemiddeld amuse
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
12 g
Vezels 0 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten Mossel (43) Ontbijtspek (111)

Bereiden

  1. Verwijder de kapotte mosselschelpen. Kook de mosselen in een grote (mossel)pan afgedekt circa 7 minuten totdat alle schelpen open zijn. Gooi eventuele dichte mosselen weg.
  2. Meng de knoflook met de boter en peterselie en voeg 1 eetlepel van het kookvocht van de mosselen toe. Verkruimel het witbrood, eventueel in een keukenmachine, en schep het broodkruim met het ontbijtspek door de kruidenboter.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak de mosselen open en gooi de bovenste schelpen weg.
  4. Leg de mosselen in een ovenschaal en schep wat van het botermengsel erop. Gratineer circa 10 minuten in de oven en serveer direct.

Wijnadvies

Mosselen met J. Meyer Pinot Blanc is in ieder seizoen een groot succes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
12 g
Vezels 0 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten Mossel (43) Ontbijtspek (111)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.