Overige video's

Gegratineerde knolselderijschotel

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
10 g

Bereiden

  1. Zet een pan met koud water en citroensap en zout klaar. Schil de knolselderij en aardappel en snijd ze in dunne plakken. Was ze en leg ze daarna direct in het water met citroen.
  2. Breng het water aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
  3. Leg de plakken dakpansgewijs in een grote ingevette ovenschaal en bestrooi elke laag met wat zout en peper.
  4. Verwarm de boter en fruit de ui en knoflook circa 5 minuten op lage stand. Verdeel dit over de knolselderij. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Verwarm voor de bechamelsaus de boter met de specerijen en oregano en roer de bloem erdoor. Giet beetje bij beetje de warme melk erbij en breng de saus al roerende aan de kook. Laat nog een paar minuten doorkoken en breng op smaak met zout en peper.
  6. Giet de bechamelsaus over de ovenschotel en verkruimel de feta erover. Bak de ovenschotel in 20 à 30 minuten gaar en bruin.

Wijnadvies

Ga voor Italiaans. Wat wit betreft is Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi of Villa Mondi Soave een prima keuze. Wat steviger is de Montalto Chardonnay; die biedt lekker wat tegenspel bij de gratineerkorst. Ook rood uit ‘De Laars' past bij deze schotel. Schenk rustig de Italiaanse Landenwijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.