Overige video's

Gegratineerde kip met tomatensaus en mozzarella

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
7 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de rode peper, ui en knoflook 2-3 minuten. Blus af met de wijn en laat een beetje inkoken.
  3. Voeg de tomatenblokjes met sap toe en kook zachtjes tot een dikke saus. Breng de saus op smaak met zout, peper en de oregano.
  4. Bestrooi de kipfilets met zout, peper en de bloem. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de kipfilets aan beide kanten lichtbruin.
  5. Leg de kip in de ovenschaal en schep de tomatensaus erop. Verdeel de olijven en mozzarella erover. Zet de schaal 15-20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  6. Lekker met pasta of gebakken aardappels en broccoli.

Bereidingstip

Vervang de rode wijn in dit recept door witte wijn of kippenbouillon.

Gratineer de kip ook eens met gorgonzola, brie of camembert.

Wijnadvies

Sensi Chianti.

Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.