Overige video's

Gegratineerde kip in salie-tomatensaus

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 63 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
17 g
Vezels 4 g
Zout 2,6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 210ºC. Pureer de tomaten met de knoflook.
  2. Hak de helft van de salieblaadjes en schep ze door de tomatensaus. Giet deze saus in een ovenschaal of braadslede.
  3. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en leg ze naast elkaar in de tomatensaus. Verdeel de mozzarella erover, leg een blaadje salie erop en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  4. Gratineer circa 25 minuten in het midden van de oven tot de kip gaar is. Meng intussen de sla met een scheutje olijfolie en voeg de pesto toe.
  5. Garneer de kip met de rest van de salie en serveer met de salade en het brood.
Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 63 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
17 g
Vezels 4 g
Zout 2,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.