Overige video's

Gegratineerde kabeljauwschotel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 694 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
19 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelplakjes circa 5 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken (of gaar ze afgedekt in de magnetron circa 3 minuten op 800 Watt).
  2. Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de bloem toe en bak nog circa 1 minuut. Roer de melk en room er in gedeelten door en breng al roerend aan de kook tot de saus bindt. Voeg zout en versgemalen peper toe.
  3. Verdeel de helft van de aardappelplakjes overlappend op de bodem van de schaal.
  4. Meng de vis, broccoli en de helft van de kaas door de saus. Schep de saus op de aardappelplakjes. Dek af met de rest van de aardappels en bestrooi met de rest van de kaas.
  5. Zet het gerecht circa 25 minuten in de oven tot het goudbruin is.

Variatie

In plaats van kabeljauw is koolvis ook lekker. Of kies voor gemengde zeevruchten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 694 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
19 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.