Overige video's

Gegratineerde gamba's met groene asperges en tomaatjes

4 gemiddeld voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g

Voorbereiden

Op de dag zelf: pel de gamba's en maak ze schoon.

Bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de asperges in 3 minuten beetgaar.
  2. Verkruimel intussen de boterham en meng het broodkruim met 1 eetlepel olie, de bieslook, parmezaan en peper.
  3. Zet de warmtebron lager en fruit de knoflook en tomaatjes in de wok bij de asperges. Voeg de gamba's toe en bak deze 1 minuut mee. Blus eventueel af met whisky, schakel de warmtebron uit en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel het gambamengsel over de schaaltjes en bestrooi met het bieslook-kaasmengsel. Gratineer de schaaltjes 5-8 minuten in de oven tot de kaas een beetje gesmolten en goudbruin is.

Wijnadvies

Deze gegratineerde gamba's vormen een perfecte combinatie met een Chardonnay van topkwaliteit: Bourgogne.

Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.