Overige video's

Gegratineerde courgette met citroenschnitzel

Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
9 g
Print

Bereiden

  1. Leg de courgetteplakken op de bakplaat. Bestrooi met Parmezaanse kaas en peper en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
  2. Halveer de schnitzels of snijd ze in brede repen. Rasp de schil van 1 citroen en pers de citroen uit. Snijd de andere citroen in partjes.
  3. Verwarm de ovengrill. Zet de courgettes iets boven het midden in de oven en gratineer 4-5 minuten.
  4. Verdeel de rest van de olijfolie over 2 koekenpannen. Bak in één pan het vlees circa 3 minuten per kant en roerbak in de andere pan de rösti.
  5. Neem het vlees uit de pan. Voeg het citroensap, 4 eetlepels water, citroenrasp, honing, zout en peper toe aan het bakvet.
  6. Serveer de schnitzels met de citroenjus, courgette en rösti. Garneer met de olijven en citroenpartjes.

Bereidingstip

Honing kun je lang bewaren als je de pot goed sluit en wegzet op een donkere, droge plek. Soms versuikert de honing. Dit is een natuurlijk proces, dus niet weggooien die pot! Zet de pot in een pannetje met warm water (niet koken) tot de honing weer vloeibaar is. Hierna kun je de honing weer gewoon gebruiken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.