Overige video's

Gegratineerde bloemkool met mosterd
Gegratineerde bloemkool met mosterd
(18)

Gegratineerde bloemkool met mosterd

Deze heerlijke romige ovenschotel met bloemkool krijgt een extra lekker laagje van geraspte kaas. Ook heerlijk als bijgerecht met kerst.
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
27 g
Vezels 6 g
Zout 1,2 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Blancheer de bloemkool­ roosjes 3 minuten in kokend water met zout. Giet af, laat goed uitlekken en verdeel over de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verhit de boter in een (steel)pan en fruit hierin de ui minimaal 5 minuten op een lage stand. Roer de slagroom en mosterd erdoor en laat circa 3 minuten zachtjes koken. Laat de helft van de kaas al roerend smelten in de room en breng op smaak met zout en peper.
  3. Giet de saus over de bloemkool en bestrooi met de rest van de kaas en tijmblaadjes. Gratineer de bloemkool in 10­-15 minuten hoog in de oven. Lekker bij kip of varkensvlees.
Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
27 g
Vezels 6 g
Zout 1,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.