Geglazuurde soeskransen met amandelroom
- 100 milliliter melk
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 3 grote eieren
-
voor de vulling
- 20 gram amandelschaafsel
- 1 zakje mix voor banketbakkersroom (bakproducten)
- 200 milliliter slagroom
- evt. 3 druppels amandelaroma (bakproducten)
-
voor het glazuur
- 150 gram poedersuiker
- 2 druppels gele voedingskleurstof (bakproducten) of
- 1 snufje koenjit
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Paas high tea
Zo maak je dat!
Theeleuten in stijl
Bereiden
- Verwarm 100 ml water met de melk en boter in een ruime pan met dikke bodem en roer tot de boter gesmolten is. Breng het mengsel kort aan de kook en neem dan van de warmtebron.
- Voeg in een keer de bloem en een snufje zout toe en roer met een spatel goed erdoor. Zet de pan terug op de warmtebron en laat op de laagste stand een paar minuten al roerend garen, tot het mengsel een geheel vormt en van de bodem loskomt.
- Neem de pan van de warmtebron, schep het mengsel over in een kom en roer tot het iets is afgekoeld. Klop met een garde een voor een de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen. Vul de spuitzak met dit mengsel.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Teken met hulp van een schoteltje 8 cirkels op het bakpapier en spuit hierop dikke kransen van het deeg. Bak de kransen in de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin (open de ovendeur niet tijdens het bakken!). Neem de soeskransen uit de oven en laat afkoelen.
- Rooster intussen de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan. Bereid de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking met 200 ml water en de slagroom. Hak de geroosterde amandelen helemaal fijn en meng met het amandelaroma door de banketbakkersroom.
- Schep over in een spuitzak met spitse spuitmond en duw deze voorzichtig op een paar plaatsen in de zijkant van de kransen. Spuit de vulling voorzichtig in de holtes van het deeg. Laat de gevulde soeskransen eventueel 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Roer de poedersuiker met 1-2 eetlepels water tot een glanzend glazuur en geef een gele kleur met een paar druppels kleurstof. Giet het glazuur met een lepeltje over de soeskransen en laat drogen.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 365 kcal |
Koolhydraten | 33 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
23 g 14 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,2 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 3 van 2018
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Soortgelijke recepten

Geglazuurde soeskransen met amandelroom

Paas high tea
Zo maak je dat!
Theeleuten in stijl
- 100 milliliter melk
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 3 grote eieren
-
voor de vulling
- 20 gram amandelschaafsel
- 1 zakje mix voor banketbakkersroom (bakproducten)
- 200 milliliter slagroom
- evt. 3 druppels amandelaroma (bakproducten)
-
voor het glazuur
- 150 gram poedersuiker
- 2 druppels gele voedingskleurstof (bakproducten) of
- 1 snufje koenjit
Bereiden
- Verwarm 100 ml water met de melk en boter in een ruime pan met dikke bodem en roer tot de boter gesmolten is. Breng het mengsel kort aan de kook en neem dan van de warmtebron.
- Voeg in een keer de bloem en een snufje zout toe en roer met een spatel goed erdoor. Zet de pan terug op de warmtebron en laat op de laagste stand een paar minuten al roerend garen, tot het mengsel een geheel vormt en van de bodem loskomt.
- Neem de pan van de warmtebron, schep het mengsel over in een kom en roer tot het iets is afgekoeld. Klop met een garde een voor een de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen. Vul de spuitzak met dit mengsel.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Teken met hulp van een schoteltje 8 cirkels op het bakpapier en spuit hierop dikke kransen van het deeg. Bak de kransen in de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin (open de ovendeur niet tijdens het bakken!). Neem de soeskransen uit de oven en laat afkoelen.
- Rooster intussen de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan. Bereid de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking met 200 ml water en de slagroom. Hak de geroosterde amandelen helemaal fijn en meng met het amandelaroma door de banketbakkersroom.
- Schep over in een spuitzak met spitse spuitmond en duw deze voorzichtig op een paar plaatsen in de zijkant van de kransen. Spuit de vulling voorzichtig in de holtes van het deeg. Laat de gevulde soeskransen eventueel 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Roer de poedersuiker met 1-2 eetlepels water tot een glanzend glazuur en geef een gele kleur met een paar druppels kleurstof. Giet het glazuur met een lepeltje over de soeskransen en laat drogen.
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 365 kcal |
Koolhydraten | 33 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
23 g 14 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,2 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 3 van 2018