Overige video's

Geglazuurde sinaasappelcake
Geglazuurde sinaasappelcake
(0)

Geglazuurde sinaasappelcake

Categorie gebak
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
9 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160°C. Maal de amandelen met de suiker, vanillesuiker en een flinke snuf zout fijn in een keukenmachine. Snijd de sinaasappel met schil in vieren en verwijder de pitjes. Voeg de sinaasappelkwarten toe aan de amandelen en maal helemaal fijn. Voeg de boter toe en mix erdoor. Doe al kloppend de eieren erbij en als laatste het bakmeel tot alles goed en luchtig is vermengd. Schep het cakebeslag in de cakevorm. Schud zacht met de vorm om grote luchtbellen te voorkomen en bak de cake in de oven in circa 50 minuten gaar (controleer met een prikker in het midden van de vorm). Laat afkoelen en haal uit de vorm. Zet de cake op een rooster of schaal. Roer de poedersuiker los met het sinaasappelsap (of de likeur) tot een vloeibaar, glad glazuur. Giet het glazuur over de cake en laat uitharden. Bestrooi met de sinaasappelzest.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Maal de amandelen met de suiker, vanillesuiker en een flinke snuf zout fijn in een keukenmachine.
  2. Snijd de sinaasappel met schil in vieren en verwijder de pitjes. Voeg de sinaasappelkwarten toe aan de amandelen en maal helemaal fijn.
  3. Voeg de boter toe en mix erdoor. Doe al kloppend de eieren erbij en als laatste het bakmeel tot alles goed en luchtig is vermengd.
  4. Schep het cakebeslag in de cakevorm. Schud zacht met de vorm om grote luchtbellen te voorkomen en bak de cake in de oven in circa 50 minuten gaar (controleer met een prikker in het midden van de vorm). Laat afkoelen en haal uit de vorm. Zet de cake op een rooster of schaal.
  5. Roer de poedersuiker los met het sinaasappelsap (of de likeur) tot een vloeibaar, glad glazuur. Giet het glazuur over de cake en laat uitharden. Bestrooi met de sinaasappelrasp.
Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.