Overige video's

Geglaceerde wortel met koriander en limoen

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 150 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
7 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Schrap de wortels en laat er een beetje groen aan zitten.
  3. Smelt de boter en stoof hierin de wortels 3-4 minuten.
  4. Roer de suiker erdoor en bak zachtjes tot de worteltjes licht gekaramelliseerd zijn.
  5. Schep ze naast elkaar in een lage ovenschaal en zet 5-6 minuten in de oven.
  6. Verwarm de bouillon, giet deze over de wortels en bestrooi met de korianderpoeder.
  7. Gaar nog circa 8 minuten in de oven tot de bouillon is verdampt en de worteltjes glanzen.
  8. Snijd intussen sliertjes van de limoenschil en pers de vrucht uit.
  9. Verdeel de limoenschil en het sap over de wortels.

Bereidingstip

Vervang korianderpoeder door gehakte verse koriander of komijnpoeder (djinten).

Voedingswaarde p.p.
Energie 150 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.