Overige video's

Geglaceerde varkensrollade

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Bestrooi de varkensrollade met zout en peper, leg in een braadslede en zet circa 15 minuten in de oven.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 150ºC.
  4. Bestrijk de rollade rondom met een dikke laag glaze en gaar circa 30 minuten in de oven.
  5. Bestrijk elke 5-10 minuten met nog een laag glaze tot een mooi karamellaagje ontstaat.
  6. Neem uit de oven, leg de rollade op een schaal en houd warm onder aluminiumfolie.
  7. Snijd in plakken.

Bereidingstip

Maak de glaze eventueel van tevoren en vries in ijsblokvormpjes in kleine porties in.

Laat je veel (grove) ingrediënten meetrekken, zeef de glaze dan eerst voordat je het vlees ermee bestrijkt.

Schep overgebleven glaze met een scheutje witte wijn in de braadslede en breng op het fornuis aan de kook. Roer de aanbaksels goed los en kook de saus een beetje in.

Variatie

Sinaasappelglaze: Meng 200 ml sinaasappelsap, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel wittewijnazijn en 1/2 theelepel gemalen (chili)peper door elkaar. Snelle sojaglaze: Meng 3 eetlepels sojasaus, 2 teentjes geperste knoflook, 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder of gemberpoeder, circa 1 centimeter geraspte verse gember, 2 eetlepels zonnebloemolie en 2 eetlepels honing door elkaar. Balsamico-tomatenglaze: Meng 3 eetlepels tomatenpuree, 3 eetlepels bruine suiker, 3 eetlepels balsamicoazijn, 1 theelepel gedroogde oregano, 1/2 theelepel kaneelpoeder en 1/2 theelepel hete pepersaus door elkaar. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Italiaanse glaze: Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 wortel (geschild en in blokjes) in circa 5 minuten glazig. Voeg 1 bosje verse Italiaanse kruiden en 1 eetlepel bruine suiker toe en blus af met 100 ml rode wijn en 1 liter runderbouillon. Laat circa 1 uur inkoken tot er 200 ml vocht overblijft. Zeef het mengsel en laat afkoelen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.