Overige video's

Gefrituurde mosselbeignets

8 gemiddeld hapje, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 185 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Mossel (43)

Bereiden

  1. Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder kapotte exemplaren. Stoom ze in een afgedekte pan, zonder toevoeging van vocht, in 6-10 minuten gaar.
  2. Wanneer de mosselen allemaal open staan, zijn ze klaar. Laat afkoelen en haal het mosselvlees uit de schelpen.
  3. Klop het eiwit met een snuf zout stijf. Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom en voeg de kruiden, een snuf zout en de knoflook toe.
  4. Klop het bruisende water of bier door het bloemmengsel en klop de eidooier erdoor. Spatel als laatste de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
  5. Verhit de olie op middelhoge stand. Schep de mosselen door het beslag en schep steeds met 2 lepels een paar hoopjes tegelijk in de olie.
  6. Frituur ze om en om in een paar minuten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met partjes citroen.

Wijnadvies

Schenk Tiresia Prosecco Frizzante, een ideaal aperitief bij dit hapje.

Voedingswaarde p.p.
Energie 185 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Mossel (43)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.