Overige video's

Gefrituurde kabeljauw met sinaasappelravigote
Gefrituurde kabeljauw met sinaasappelravigote
(0)

Gefrituurde kabeljauw met sinaasappelravigote

Vis uit de frituur, we vinden het heerlijk! Met deze gefrituurde kabeljauw kan niks misgaan. Ook lekker als hoofdgerecht met frietjes, maar op de borrelplank doet ‘ie het ook altijd goed.
Categorie hapje
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
4 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g

Voorbereiden

Klop de bloem met de bakpoeder, sinaasappelrasp, olie, mineraalwater en een snufje zout tot een glad beslag. Snijd de vis in gelijke blokjes en meng ze in een kom met zout, peper en de kruiden. Klop alle ingre­diënten voor de ravigote­ saus door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast.

Bereiden

  1. Verhit de zonnebloemolie in een hapjes­ of frituurpan tot 90ºC. Schep steeds kleine porties van de visblokjes door het beslag en laat overtollig beslag uitlekken.
  2. Frituur de visblokjes in de olie in een paar minuten goudbruin en krokant. Houd eventueel op bakpapier warm in een matig warme oven tot alle vis gefrituurd is. Serveer met de ravigotesaus.

Bereidingstip

Dit recept is ook lekker als hoofdgerecht met frietjes en een salade.

Wijnadvies

Serveer bij dit recept een Chileense Indomita Varietal Sauvignon Blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
4 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.