Overige video's

Gefrituurde asperges met mangosalsa

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
3 g

Bereiden

  1. Verhit de frituurolie tot maximaal 180°C. Kook de asperges met zout in 8-10 minuten beetgaar. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.
  2. Meng de ingrediënten voor de salsa.
  3. Maal de geroosterde sneetjes brood net niet helemaal fijn. Meng er sesamzaad door. Leg op één bord het sesam-broodkruim, op een ander bord de bloem en op een derde bord het ei.
  4. Wentel de asperges (eventueel gehalveerd) eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door het broodkruim.
  5. Frituur ze met een paar tegelijk goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met de salsa.

Bereidingstip

Lekker met een spinaziesalade met een dressing van olie, azijn, sherry, mosterd en honing.

Variatie

Kies eens voor een ander frituurdeeg. Meng daarvoor 3 eetlepels bloem, 1 theelepel kerrie­poeder of paprikapoeder en 4 eetlepels ijskoud bier of mineraalwater. Wentel de asperges door dit beslag dat lijkt op pannenkoekenbeslag.

Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.