Overige video's

Gefermenteerde groenten

1 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 120 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 10 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten Bloemkool (79) Wortel (149)

Bereiden

  1. Bewaar de groene bladeren van de bloemkool en maak deze goed schoon. Maak pekelwater met 2% zout: los hiervoor al roerend 20 gram zout per liter water op.
  2. Doe eerst de bietjes in de pot, dan de wortels en dan de bloemkool. Voeg mosterdzaad, knoflook, tijm en rozemarijn toe.
  3. Giet vervolgens het pekelwater erover en leg een bloemkoolblad erop zodat alle groenten goed onder staan. Voeg eventueel wat extra water toe als de groenten nog niet helemaal onder staan.
  4. Sluit de weckpot goed en laat 15 dagen rusten op een warme, donkere plaats. Open dan de pot, hierbij ontstaan kleine belletjes. Lekker als borrelhapje, in salades of als tafelzuur.

Bereidingstip

Door de rode bietjes kleurt het pekelwater na verloop van tijd roze. Ook kan er een witte waas ontstaan en zie je soms belletjes in de pot. Dit kan geen kwaad: het komt door de fermentatie die plaatsvindt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 120 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 10 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten Bloemkool (79) Wortel (149)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.