Overige video's

Gedraaid zadenbrood
Gedraaid zadenbrood
(0)

Gedraaid zadenbrood

Wil je ook eens zelf een spectaculair brood maken? Dat is helemaal niet zo moeilijk, je hebt er alleen even geduld voor nodig. Het resultaat? Dit heerlijke zadenbrood.
Categorie ontbijt, brunch, lunch, bijgerecht
Personen 4 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 83 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 1 g

Bereiden

  1. Klop de eidooier los met 1 eetlepel melk. Kneed van de brooddeegmix, 175 ml water, de overige melk, de helft van het ei-melkmengsel en de boter een soepel deeg. Laat afgedekt circa 20 minuten rijzen.
  2. Druk het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikke lap en rol op tot een sliert. Vouw de sliert dubbel en draai om elkaar heen. Vouw in een cirkel en druk de uiteinden op elkaar.
  3. Leg het deeg in de ronde bakvorm en bestrijk met de rest van het ei-melkmengsel. Bestrooi met de zaadjes en laat afgedekt nog 50 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  4. Bak het brood in de oven in circa 25 minuten goudgeel en gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm.

Bereidingstip

Serveer dit brood met ajvar en ingelegde groenten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 83 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.