Overige video's

Gebraden rosbief met mosterdsaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 567 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
17 g
Hoofdingrediënten Rosbief (18) Rode wijn (97)

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met de peper. Verhit de boter en bak het vlees hierin rondom bruin.
  2. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 2 minuten mee.
  3. Strooi zout over het vlees. Schenk de rode wijn erbij en stoof de rosbief zachtjes 25 minuten met de deksel op de pan. Keer het vlees af en toe om.
  4. Haal het vlees uit de pan, verpak het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
  5. Breng intussen het braadvocht aan de kook, roer mosterd en kookroom erdoor en laat de saus iets inkoken.
  6. Snijd de rosbief in plakken, voeg het vleessap bij de saus. Leg het vlees op een warme schaal, giet een beetje saus erover en presenteer er gekookte krielaardappeltjes en rode kool of zuurkool bij.

Variatie

Vervang de rosbief door varkensfricandeau. De stooftijd is dan 40-45 minuten.

Wijnadvies

Dit gerecht is een fraaie Bordeaux waard, of een Cabernet Sauvignon uit eigenlijk de gehele wereld: uit Chili, uit Zuid-Afrika of uit Australië (16-18°C

Voedingswaarde p.p.
Energie 567 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
17 g
Hoofdingrediënten Rosbief (18) Rode wijn (97)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.