Overige video's

Gebraden kipfilet met druiven

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
8 g
Vezels 1 g
Zout 0,9 g

Bereiden

  1. Wikkel de pancetta om de kipfilets heen en bind vast met keukengaren. Smelt de boter in een pan en voeg de rozemarijn toe.
  2. Bak de kipfilets hierin aan beide kanten op middelhoge stand goudbruin. Leg de kip in een ovenschaal en voeg de druiven toe.
  3. Giet de wijn en bouillon in de koekenpan en laat circa 10 minuten pruttelen op middelhoge stand. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  4. Giet de bouillon bij de kip in de ovenschaal en braad circa 8 minuten in de oven. Neem de kipfilets uit de ovenschaal en houd apart.
  5. Giet het braadvocht in een pan en kook de saus op middelhoge stand in circa 5 minuten tot de gewenste dikte. Roer regelmatig.
  6. Leg de kipfilets op een bord, giet de saus erover en lepel de druiven ernaast. Lekker met gebakken aardappels of rijst.

Wijnadvies

Gebruik Sensi Chianti als Italiaanse rode wijn in dit recept en drink hem ook erbij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
8 g
Vezels 1 g
Zout 0,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.