Overige video's

Gebakken zalm met mangosalade
Gebakken zalm met mangosalade
(19)

Gebakken zalm met mangosalade

Zin in een frisse salade met zalm en mango? Deze salade is heerlijk in de lente of in de zomer. Een licht gerecht met lekker veel groenten.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
6 g
Vezels 6 g
Zout 2,1 g

Bereiden

  1. Meng de vissaus met de sojasaus, azijn, suiker en knoflook. Roer tot de suiker is opgelost. Giet kokend water over de taugé en laat uitlekken. Meng de mango met de taugé, ijsbergsla, paprika en rode ui. Giet de dressing erover en laat marineren.
  2. Verhit intussen een pan op een hoge stand. Voeg zodra de pan heet is de zalmfilets toe en bak eerst met de huidkant naar beneden. Bak een paar minuten tot de huid goudbruin en krokant is. Bestrooi met zout. Keer de filets om en bak circa 5 minuten, tot de zalm gaar is.
  3. Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan. Serveer de zalm op de salade en bestrooi met de cashewnoten en uitjes. Lekker met een partje limoen en koriander.

Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
6 g
Vezels 6 g
Zout 2,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.