Overige video's

Gebakken vis met doperwtenpuree

4 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
9 g
Hoofdingrediënten Champignon (99)

Voorbereiden

Bestrooi de kabeljauw met zout. Zet drie borden klaar. Vul één bord met bloem, het tweede bord met losgeklopt ei en het derde bord met paneermeel.

Bereiden

  1. Kook de doperwten gaar en giet ze af. Bewaar het kookvocht. Pureer de doperwten met een klein scheutje van het kookvocht met behulp van een keukenmachine. Roer de peterselie en bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper. Houd de puree warm.
  2. Verhit 4 eetlepels zonnebloemolie en 20 gram boter in een koekenpan. Wentel elk stuk kabeljauw eerst door de bloem, vervolgens door losgeklopt ei en ten slotte door het paneermeel. Bak de visfilets ca. 4 minuten per kant. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
  3. Bak in een tweede koekenpan in de rest van de olie en de boter de champignonplakjes snel knapperig en lichtbruin. Bestrooi ze met zout en peper.
  4. Verdeel de doperwtenpuree over de borden. Leg er een stuk kabeljauw bovenop. Verdeel de champignons over de stukken kabeljauw. Garneer met een partje citroen. Lekker met frietjes.

Variatie

Vervang de kabeljauw door vissteak of zalmfilet.

Wijnadvies

Klassiek met een Soave of een Verdicchio, avontuurlijk met een Duitse riesling Classic, altijd goed met een Elzasser pinot blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
9 g
Hoofdingrediënten Champignon (99)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.