Overige video's

Gebakken schol met preistamppot

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 695 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
10 g
Hoofdingrediënten Prei (208)

Bereiden

  1. Kook de aardappels met wat zout gaar. Verhit 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de prei en knoflook 3-4 minuten.
  2. Besprenkel de schol met citroensap en bestrooi met zout en peper. Meng amandelen, broodkruim en kerriepoeder. Klop het eiwit los met 1 eetlepel water, zout en peper.
  3. Verhit de boter en de rest van de olijfolie. Haal de schol eerst door eiwit en daarna door het amandel-broodmengsel. Bak de schol in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  4. Stamp intussen het preimengsel door de gare aardappels en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de schol op de preistamppot.

Variatie

Voeg aan de preistamppot eens 100 gram groene olijven, in plakjes, of 8 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes gesneden toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 695 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
10 g
Hoofdingrediënten Prei (208)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.